ISO 3834-2

Delen
ISO 3834-2

ITEQ is in het bezit van de ISO 3834-norm. Een internationaal erkende lasnorm, die een uitbreiding vormt op het bestaande kwaliteitsborgingsysteem, de ISO 9001. Bij een hoog niveau van lasbeheersing, zoals bij ITEQ Industries het geval is, zijn de kwaliteitseisen het meest uitgebreid en vastgelegd in de ISO 3834-2 norm.

***Update 14-12-2020***
Bovengenoemde ISO 3834-2 lasnorm dient bij ITEQ van een her-certificering te worden voorzien op klantvraag.

Wat betekent de ISO 3834-2 voor uw organisatie?

Met deze certificering bent u er van verzekerd dat wij het lasproces in onze productie aantoonbaar beheersen en hebben gewaarborgd. Als toeleverancier garanderen wij het hoogste kwaliteitsniveau.

Het ISO 3834-2 certificaat is geldig voor het lassen vanuit gecertificeerde lasmethodebeschrijvingen met gekwalificeerd personeel. Deze norm borgt de traceerbaarheid van materialen, de wijze van opleiding van de lassers, het visueel onderzoek van de lassen, de juiste (geconditioneerde) opslag van lastoevoegmaterialen en het onderhoud aan de lasapparatuur.

Toenemende vraag naar gecertificeerde lasbedrijven

We zien een toenemende vraag vanuit de railindustrie naar gecertificeerde lasbedrijven. In Duitsland is deze norm al jaren standaard en begint nu ook in Nederland vaste voet aan de grond te krijgen. Er zijn slechts een paar bedrijven met deze hoge graad van certificering en dat maakt ITEQ extra interessant als toeleverancier voor deze sector.

Overigens worden deze normen alleen toegepast op specifieke aanvraag van onze klanten.

Terug naar overzicht