ITEQ en Style een bijzondere lange samenwerking

Geplaatst op 17 september 2020
Delen
ITEQ en Style een bijzondere lange samenwerking

Bron: Style Magazine 2020

STYLE werkt al sinds haar beginjaren samen met ITEQ. We spraken met DGA Tim Kollen over deze bijzonder lange samenwerking en de verschillende projecten waar ITEQ zich op dit moment mee bezig houdt.

ITEQ is eind jaren tachtig begonnen in een klein huurpandje in de binnenstad van Amersfoort. Dit werd echter al snel te klein dus verhuisde de organisatie na een aantal jaar naar een groter pand in Amersfoort. In 2018 betrok ITEQ haar huidige, gloednieuwe pand in Nijkerk. ITEQ heeft ongeveer 200 verschillende klanten in onder andere de agrarische sector, medische sector, alternatieve energie, machinebouw en elektrische auto’s. Inmiddels is ITEQ uitgegroeid tot een bedrijf met 140 medewerkers waarvan er 100 in Nederland en 40 in Vietnam werken. Ook is de organisatie nu verdeeld in drie onderdelen: ITEQ Engineering, ITEQ Industries en ITEQ Vietnam. ‘’Bij Engineering zitten we aan de voorkant met de klant, hier worden de modellen gemaakt. Bij Industries wordt alles daadwerkelijk geproduceerd, als dit echter hele grote aantallen zijn of seriematig werk is dan hebben we ook de mogelijkheid om het in Vietnam te laten produceren’’, aldus Tim Kollen.

We hebben allebei moeilijke tijden gehad, maar we zijn elkaar altijd trouw gebleven.

Snel schakelen

Een van de projecten waar ITEQ zich op dit moment mee bezig houdt is de productie van geldautomaten. “Deze zijn geschikt voor de in- en uitvoer van muntgeld. Ook maken we veel laadpalen voor elektrische auto’s. Daarnaast hebben we in de coronatijd beademingsapparatuur gemaakt. Ook wij hadden toen wat rustigere maanden maar gelukkig konden we snel schakelen’’, zegt Tim Kollen.

ITEQ en STYLE

Een van de laatste projecten waaraan STYLE en ITEQ hebben samengewerkt was de ontwikkeling van nieuw plaatwerk voor de STYLE BT 1500 freesbank. Tim Kollen: ‘’STYLE zorgde er als eerste voor dat het tekenwerk klaarstond. Daarna zijn we samen gaan kijken hoe dit zo goed maar ook voordelig mogelijk gemaakt kon worden. In het begin was het dus vooral veel overleggen tussen beide partijen. Daarna zijn wij aan de slag gegaan met een prototype, daar hebben we de onderdelen voor gemaakt. In het geval van STYLE zijn er daarna monteurs naar onze werkplaats gekomen om het prototype in elkaar te zetten. We kijken dan ook direct op welke punten we nog kunnen verbeteren en dat gaan we dan doorvoeren. Dit hele proces vindt plaats bij ITEQ Engineering, als het prototype daadwerkelijk geproduceerd gaat worden dan gebeurt dit bij ITEQ Industries.’’ De samenwerking tussen ITEQ en STYLE gaat terug tot de beginjaren, Tim Kollen is daar ook sindsdien bij betrokken geweest. ‘’Ik heb door de jaren heen veel contact met STYLE gehad en dat heb ik altijd als erg goed ervaren. Over STYLE hoor je eigenlijk alleen maar goede berichten en het voelt ook als een soort familie als je daar over de vloer komt. We hebben allebei moeilijke tijden gehad maar we zijn elkaar altijd trouw gebleven. We gaan echt door dik en dun, dus ik ben super trots dat wij al die jaren al met elkaar werken’’, aldus Tim Kollen.

 

Gerelateerd nieuws

Nijkerkse isolatoren onmisbaar in strijd tegen corona

Geplaatst op 21 oktober 2020

Bron: Link Magazine Erasmus MC speelt een vooraanstaande rol in de strijd tegen corona. Onder andere vanwege het onderzoek dat wordt gedaan in de laboratoria van dit universitair medisch (...)

Lees verder

Geen zorgen! Wel vakantie, géén stilstand bij ITEQ!

Geplaatst op 22 juni 2020

Na het nemen van de zorgvuldige maatregelen in de huidige 1,5 meter samenleving is de productie van ITEQ ten alle tijden door blijven draaien. Mede door flexibel inspelen op de wensen en behoefte (...)

Lees verder

De maatregelen van ITEQ tegen het coronavirus

Geplaatst op 16 maart 2020

Om verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan heeft ITEQ in de afgelopen weken reeds verscheidene (interne) maatregelen getroffen. Na recente berichtgeving, volgen wij (...)

Lees verder

Bezoek ITEQ tijdens ESEF Maakindustrie 17 t/m 20 maart 2020

Geplaatst op 23 januari 2020

***UPDATE: In verband met het Corona virus is de ESEF Maakindustrie en Technishow verplaatst naar Maart 2022*** Op 17 tot en met 20 maart 2020 vindt de ESEF Maakindustrie plaats in de Jaarbeurs (...)

Lees verder

Mooie ontwikkelingen bij ITEQ Vietnam

Geplaatst op 16 december 2019

Một năm mới hạnh phúc! Een gelukkig nieuwjaar, dat betekent dit in het Vietnamees. Het Chinese nieuwe jaar is ook daar begonnen. We sluiten het jaar 2019 tevreden af en we kijken uit naar een (...)

Lees verder

Na een succesvol 2019 volgt een innovatief 2020!

Geplaatst op 20 november 2019

De laatste maand van het jaar is weer aangebroken, bij menig huishouden staat de kerstboom in de huiskamer en zo richting het einde van het jaar gaat half Nederland één of twee weken genieten van (...)

Lees verder