ITEQ en Style een bijzondere lange samenwerking

Geplaatst op 17 september 2020
Delen
ITEQ en Style een bijzondere lange samenwerking

Bron: Style Magazine 2020

STYLE werkt al sinds haar beginjaren samen met ITEQ. We spraken met DGA Tim Kollen over deze bijzonder lange samenwerking en de verschillende projecten waar ITEQ zich op dit moment mee bezig houdt.

ITEQ is eind jaren tachtig begonnen in een klein huurpandje in de binnenstad van Amersfoort. Dit werd echter al snel te klein dus verhuisde de organisatie na een aantal jaar naar een groter pand in Amersfoort. In 2018 betrok ITEQ haar huidige, gloednieuwe pand in Nijkerk. ITEQ heeft ongeveer 200 verschillende klanten in onder andere de agrarische sector, medische sector, alternatieve energie, machinebouw en elektrische auto’s. Inmiddels is ITEQ uitgegroeid tot een bedrijf met 140 medewerkers waarvan er 100 in Nederland en 40 in Vietnam werken. Ook is de organisatie nu verdeeld in drie onderdelen: ITEQ Engineering, ITEQ Industries en ITEQ Vietnam. ‘’Bij Engineering zitten we aan de voorkant met de klant, hier worden de modellen gemaakt. Bij Industries wordt alles daadwerkelijk geproduceerd, als dit echter hele grote aantallen zijn of seriematig werk is dan hebben we ook de mogelijkheid om het in Vietnam te laten produceren’’, aldus Tim Kollen.

We hebben allebei moeilijke tijden gehad, maar we zijn elkaar altijd trouw gebleven.

Snel schakelen

Een van de projecten waar ITEQ zich op dit moment mee bezig houdt is de productie van geldautomaten. “Deze zijn geschikt voor de in- en uitvoer van muntgeld. Ook maken we veel laadpalen voor elektrische auto’s. Daarnaast hebben we in de coronatijd beademingsapparatuur gemaakt. Ook wij hadden toen wat rustigere maanden maar gelukkig konden we snel schakelen’’, zegt Tim Kollen.

ITEQ en STYLE

Een van de laatste projecten waaraan STYLE en ITEQ hebben samengewerkt was de ontwikkeling van nieuw plaatwerk voor de STYLE BT 1500 freesbank. Tim Kollen: ‘’STYLE zorgde er als eerste voor dat het tekenwerk klaarstond. Daarna zijn we samen gaan kijken hoe dit zo goed maar ook voordelig mogelijk gemaakt kon worden. In het begin was het dus vooral veel overleggen tussen beide partijen. Daarna zijn wij aan de slag gegaan met een prototype, daar hebben we de onderdelen voor gemaakt. In het geval van STYLE zijn er daarna monteurs naar onze werkplaats gekomen om het prototype in elkaar te zetten. We kijken dan ook direct op welke punten we nog kunnen verbeteren en dat gaan we dan doorvoeren. Dit hele proces vindt plaats bij ITEQ Engineering, als het prototype daadwerkelijk geproduceerd gaat worden dan gebeurt dit bij ITEQ Industries.’’ De samenwerking tussen ITEQ en STYLE gaat terug tot de beginjaren, Tim Kollen is daar ook sindsdien bij betrokken geweest. ‘’Ik heb door de jaren heen veel contact met STYLE gehad en dat heb ik altijd als erg goed ervaren. Over STYLE hoor je eigenlijk alleen maar goede berichten en het voelt ook als een soort familie als je daar over de vloer komt. We hebben allebei moeilijke tijden gehad maar we zijn elkaar altijd trouw gebleven. We gaan echt door dik en dun, dus ik ben super trots dat wij al die jaren al met elkaar werken’’, aldus Tim Kollen.

 

Gerelateerd nieuws

Optimaliseren van het S&OP proces zorgt voor nog meer rust en flexibiliteit

Geplaatst op 24 februari 2022

Als contract manufacturer werkt ITEQ voor OEM klanten op basis van lange termijn afspraken. Zeker in de huidige markt, waar de schaarste van materialen binnen de gehele supply chain zorgt voor (...)

Lees verder

ITEQ focust op verdere groei en sluit zich aan bij de WILVO Group

Geplaatst op 16 december 2021

De focus bij ITEQ ligt altijd op groei, samenwerking én resultaat. Aan die groei heeft ITEQ de afgelopen jaren op ongekende wijze gestalte gegeven. Met nieuwe huisvesting in Nijkerk, een hoge mate (...)

Lees verder

Sinterklaas is langs geweest bij ITEQ

Geplaatst op 15 november 2021

  [embed]https://vimeo.com/648609193[/embed]  

Lees verder

Power to the production

Geplaatst op 22 september 2021

Vanuit het thema '(Na) De pandemie: Hoe staat de Nederlandse industrie er nu voor?' Bron: Link Magazine, September 2021 Corona brengt bij ITEQ efficiencyslag in stroomversnelling De (...)

Lees verder

Vakantie maakt toch iedereen gelukkig?

Geplaatst op 25 mei 2021

Na een hectisch en onvoorspelbaar 2020 blijft ook 2021 weer vol verrassingen zitten. Desondanks kunnen we binnen ITEQ van een succesvol eerste halfjaar spreken. De KPI's laten zien dat #teamITEQ (...)

Lees verder

FIPG Seal - Wat zijn de voordelen?

Geplaatst op 25 mei 2021

Form-In-Place Gaskets (FIPG) worden al enkele decennia in de auto-industrie gebruikt. Veel toepassingen zijn in het aandrijflijnsysteem - motor en aandrijflijn. Dit omvat motorblok naar (...)

Lees verder