ITEQ focust op verdere groei en sluit zich aan bij de WILVO Group

Geplaatst op 16 december 2021
Delen
ITEQ focust op verdere groei en sluit zich aan bij de WILVO Group

De focus bij ITEQ ligt altijd op groei, samenwerking én resultaat. Aan die groei heeft ITEQ de afgelopen jaren op ongekende wijze gestalte gegeven. Met nieuwe huisvesting in Nijkerk, een hoge mate van automatisering, digitalisering én de sterke samenwerking met haar OEM klanten heeft ITEQ zich genesteld in de top van plaat verwerkend Nederland.

Daarbij heeft ITEQ zichzelf de vraag gesteld: hoe kunnen we groei blijven realiseren? Want één ding staat vast. Er is in onze sector behoefte aan gezonde bloeiende, groeiende bedrijven met een hoog gehalte aan innovatie en met een goed rendement. Om deze reden is ITEQ op zoek gegaan naar een partner welke voor de lange termijn een goed fundament kan vormen onder de verdere groei van ITEQ. ITEQ is van mening dat het duurzame succes van ITEQ op de lange termijn kan worden verstevigd onder de vlag van de WILVO GROUP. Een overname die ITEQ helpt met haar groeiambities.

Onze klanten vragen vandaag, morgen en in de toekomst om groei. Ze groeien zelf en om succesvol te blijven zal ITEQ mee moeten blijven groeien.

Wat houdt deze overname in?

Voor de afgezwaaide directeuren / eigenaren Theo Tolboom en Tim Kollen komt er na meer dan 30 jaar een einde aan het ITEQ tijdperk. Nadat beide in respectievelijk 1989 en 1990 in dienst zijn gekomen hebben de heren in 2007 het bedrijf overgenomen. Daarop heeft er een succesvolle transitie plaats gevonden wat de ITEQ Group heeft gemaakt tot het succes wat het nu is.

Met deze overname zal het huidige management team op haar beurt de nieuwe driekoppige directie gaan vormen binnen ITEQ. Met Marc Nanninga als financial director, Martijn Engwerda als operations director en Menno Bos als commercial director zal de strategisch gekozen richting worden voortgezet, bewerkstelligd en verder worden uitgebouwd.

Waarom deze overname?

De overname van ITEQ door WILVO Group is strategisch van aard. Dit wil zeggen dat WILVO Group haar leidende positie op de markt verder versterkt en klanten nog beter kan bedienen op het gebied van complete samenstellingen. WILVO Group ziet ITEQ als een topspeler en een belangrijke partner voor grote OEM’ers. Ook is WILVO net zo ambitieus als ITEQ, maar tegelijk qua cultuur een plat bedrijf waar de mens centraal staat.

Alles bij elkaar kan er geconcludeerd worden dat er sprake is van een absolute win-win situatie voor WILVO Group én ITEQ.

Gerelateerd nieuws

Groeistrategie ITEQ mondt uit in veel strakkere planning en keuze voor de grotere oem’ers

Geplaatst op 25 oktober 2022

Bron: Link Magazine ITEQ is de laatste jaren fors gegroeid. Om de vraag van de grotere oem-klanten bij te benen heeft het flink geïnvesteerd in automatiseringshardware en digitalisering. Mede (...)

Lees verder

Optimaliseren van het S&OP proces zorgt voor nog meer rust en flexibiliteit

Geplaatst op 24 februari 2022

Als contract manufacturer werkt ITEQ voor OEM klanten op basis van lange termijn afspraken. Zeker in de huidige markt, waar de schaarste van materialen binnen de gehele supply chain zorgt voor (...)

Lees verder

Sinterklaas is langs geweest bij ITEQ

Geplaatst op 15 november 2021

  [embed]https://vimeo.com/648609193[/embed]  

Lees verder

Power to the production

Geplaatst op 22 september 2021

Vanuit het thema '(Na) De pandemie: Hoe staat de Nederlandse industrie er nu voor?' Bron: Link Magazine, September 2021 Corona brengt bij ITEQ efficiencyslag in stroomversnelling De (...)

Lees verder

Vakantie maakt toch iedereen gelukkig?

Geplaatst op 25 mei 2021

Na een hectisch en onvoorspelbaar 2020 blijft ook 2021 weer vol verrassingen zitten. Desondanks kunnen we binnen ITEQ van een succesvol eerste halfjaar spreken. De KPI's laten zien dat #teamITEQ (...)

Lees verder

FIPG Seal - Wat zijn de voordelen?

Geplaatst op 25 mei 2021

Form-In-Place Gaskets (FIPG) worden al enkele decennia in de auto-industrie gebruikt. Veel toepassingen zijn in het aandrijflijnsysteem - motor en aandrijflijn. Dit omvat motorblok naar (...)

Lees verder