Lassen en prototypebouw bij ITEQ Engineering

Geplaatst op 17 juli 2017
Delen
Lassen en prototypebouw bij ITEQ Engineering

David Rikkers kwam 7 jaar geleden via een uitzendbureau bij ITEQ Industries terecht als constructie-bankwerker. Het beviel goed, want korte tijd later kreeg hij een vast dienstverband aangeboden. Met zijn enthousiasme en vakmanschap verwierf David Rikkers al snel een plaats binnen het productieteam van ITEQ Industries.

Het vakmanschap viel ook op bij de mensen van Engineering. Toen zich eind 2015 een groot project aandiende bij ITEQ Engineering (de aluminium davits, waarover wij in de Newsletter van november 2015 al schreven), zochten zij versterking, met name op het gebied van aluminium lassen. Iets wat David op het lijf geschreven leek te zijn.

David: “Aluminium lassen is een vak apart en ik heb daar ook een speciale opleiding voor gevolgd, namelijk MIG-niveau 2. Bij aluminium lassen zijn de eisen nog veel zwaarder dan bij staal lassen. Er is een speciale manier van lassen voor nodig: het mag niet te koud, want dan is er een kans op breuk, maar ook niet te heet, want dan kan de boel smelten.”

Bij ITEQ Engineering is David helemaal in z’n element: “Een stuk zelfstandigheid, eigen ideeën kunnen verwerken, dat bevalt me wel! In plaats van seriematig werken ben ik nu voornamelijk met enkelstuks bezig, vaak prototypes, waarin je een hoop eigen inventiviteit kwijt kunt. En projectmatig werken ligt me goed. Je wordt in een vroeg stadium al bij het project betrokken en zo kun je meedenken met verbeteringen, of aanpassingen in het productie-ontwerp maken, bijvoorbeeld om het lasproces eenvoudiger te maken.”

Martijn Lammers, Engineering manager bij ITEQ Engineering, kan dit beamen: “David heeft snel z’n draai gevonden bij ons. Hij is zeer inventief, bedenkt slimme oplossingen en niet onbelangrijk, hij maakt snel mooie lassen. Strak werk!”

Zelf zegt hij: “Ik heb het mooiste plekje binnen ITEQ! Ik werk met een leuk, jong team, waar ik me zeer thuis voel.” Met de toekomst is hij nog niet zo bezig. “In ieder geval meer lasdiploma’s halen”, is Davids reactie. “Maar mijn hart ligt toch ook bij machinebouw, waar ik oorspronkelijk in geschoold ben. Vooral elektronica en pneumatiek spreken mij aan, dus wie weet liggen daar voor mij nog nieuwe uitdagingen te wachten!”

“Dat sluit dan mooi aan bij onze plannen voor de toekomst!” vult Martijn Lammers lachend aan. “Want dat is precies waar ITEQ Engineering de komende jaren in door wil groeien!”

 

Gerelateerd nieuws

Optimaliseren van het S&OP proces zorgt voor nog meer rust en flexibiliteit

Geplaatst op 24 februari 2022

Als contract manufacturer werkt ITEQ voor OEM klanten op basis van lange termijn afspraken. Zeker in de huidige markt, waar de schaarste van materialen binnen de gehele supply chain zorgt voor (...)

Lees verder

ITEQ focust op verdere groei en sluit zich aan bij de WILVO Group

Geplaatst op 16 december 2021

De focus bij ITEQ ligt altijd op groei, samenwerking én resultaat. Aan die groei heeft ITEQ de afgelopen jaren op ongekende wijze gestalte gegeven. Met nieuwe huisvesting in Nijkerk, een hoge mate (...)

Lees verder

Sinterklaas is langs geweest bij ITEQ

Geplaatst op 15 november 2021

  [embed]https://vimeo.com/648609193[/embed]  

Lees verder

Power to the production

Geplaatst op 22 september 2021

Vanuit het thema '(Na) De pandemie: Hoe staat de Nederlandse industrie er nu voor?' Bron: Link Magazine, September 2021 Corona brengt bij ITEQ efficiencyslag in stroomversnelling De (...)

Lees verder

Vakantie maakt toch iedereen gelukkig?

Geplaatst op 25 mei 2021

Na een hectisch en onvoorspelbaar 2020 blijft ook 2021 weer vol verrassingen zitten. Desondanks kunnen we binnen ITEQ van een succesvol eerste halfjaar spreken. De KPI's laten zien dat #teamITEQ (...)

Lees verder

FIPG Seal - Wat zijn de voordelen?

Geplaatst op 25 mei 2021

Form-In-Place Gaskets (FIPG) worden al enkele decennia in de auto-industrie gebruikt. Veel toepassingen zijn in het aandrijflijnsysteem - motor en aandrijflijn. Dit omvat motorblok naar (...)

Lees verder