Na een succesvol 2019 volgt een innovatief 2020!

Geplaatst op 20 november 2019
Delen
Na een succesvol 2019 volgt een innovatief 2020!

De laatste maand van het jaar is weer aangebroken, bij menig huishouden staat de kerstboom in de huiskamer en zo richting het einde van het jaar gaat half Nederland één of twee weken genieten van een welverdiende vakantieperiode. Zoals eigenlijk altijd, was ook 2019 voor ITEQ weer een bewogen jaar. Na de verhuizing in 2018 heeft iedereen zijn of haar plekje weer gevonden in Nijkerk en daar zijn we met zijn allen blij mee. In 2019 is hierop ook de organisatiestructuur verandert van een structuur met een middenkader naar een structuur met een operations manager en een sales manager.

Ook zijn er in 2019 diverse investeringen gedaan om de productie van ITEQ Industries nog verder te optimaliseren. Zo is er begin 2019 een nieuwe zeer nauwkeurige 4 meter kantbank met hoekmeting geïnstalleerd. Deze was noodzakelijk om de hoge output van onze lijn van volledig geautomatiseerde lasersnij- en ponsmachines te kunnen verwerken. Daarnaast heeft ITEQ sinds de zomer een nieuw high-tech puntlasapparaat dat ook aluminium kan lassen en zelfs door de lassen heen de kwaliteit van de lasverbinding meet. Alles met nadruk op het leveren van constante kwaliteit in producten. Tot slot werd na de zomerperiode de vierde lasrobot in gebruik genomen. Een welkome aanvulling in onze productie om meer en meer processen te automatiseren. Waarbij wij nu ook de programma’s voor de lasrobots offline programmeren vanuit het 3D-model. Daarnaast kan ITEQ eindelijk roepen dat zij in het bezit is van haar eigen product: de Breagle TV-Lift!

Bij ITEQ Engineering was de lancering van de ILOAD toch wel ‘the moment of fame’ dit jaar. Naast een super strak design, ook een beladingsmachine met heel veel extra’s. In de productie van ITEQ Industries heeft deze heel wat onbemande spiluren weten te vullen aan de freesbank. Niet voor niets waren de reacties tijdens de presentatie op de Metavak dan ook lovend met heel veel interesse voor het product. Ook hebben deze contacten ertoe geleid dat we meer concepten in de pen zitten voor andere relaties om systemen met de cobot te optimaliseren en integreren.

In 2020 gaan we door met het verder automatiseren van het productieproces. In het kader van de klantrelatie wordt er op de achtergrond veel aandacht besteed om 3D-modellen van onze klanten nog eenvoudiger te kunnen calculeren. Of misschien straks wel door de klant zelf? Voor ITEQ blijft nog steeds de strategische focus op OEM-klanten waarbij meer omzet met relatief minder relaties gerealiseerd zal gaan worden. Maar waar de aandacht voor de klant en haar product absoluut in het middelpunt zal blijven staan nu en op de lange termijn! Intern worden logistieke processen (denk hierbij aan in flow werken en locatiebeheer, maar ook kleinere batches produceren, uitbesteden en uiteindelijk leveren) nóg belangrijker het komend jaar. Er wordt daarnaast bij ITEQ meer en meer focus gelegd op de werving van nieuw vast personeel. Houdt daarom onze vacatures nauwlettend in de gaten of rij eens langs voor een bakje koffie..

Begin van dit jaar hebben wij kenbaar gemaakt dat Gerrit-Willem Westerink de nieuwe algemeen directeur van ITEQ Vietnam werd. In Vietnam laat de jaarwisseling nog even op zicht wachten tot de TET (Chinees nieuwjaar) in Januari. Begin Januari zullen wij samen met Gerrit-Willem terugblikken op zijn eerste jaar in Vietnam en vooruit kijken naar de vele mogelijkheden welke ITEQ Vietnam biedt.

Voor nu allemaal een fijne decembermaand en een innovatief 2020 toegewenst!

Namens #teamITEQ

Gerelateerd nieuws

ITEQ en Style een bijzondere lange samenwerking

Geplaatst op 17 september 2020

Bron: Style Magazine 2020 STYLE werkt al sinds haar beginjaren samen met ITEQ. We spraken met DGA Tim Kollen over deze bijzonder lange samenwerking en de verschillende projecten waar ITEQ zich (...)

Lees verder

Geen zorgen! Wel vakantie, géén stilstand bij ITEQ!

Geplaatst op 22 juni 2020

Na het nemen van de zorgvuldige maatregelen in de huidige 1,5 meter samenleving is de productie van ITEQ ten alle tijden door blijven draaien. Mede door flexibel inspelen op de wensen en behoefte (...)

Lees verder

De maatregelen van ITEQ tegen het coronavirus

Geplaatst op 16 maart 2020

Om verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan heeft ITEQ in de afgelopen weken reeds verscheidene (interne) maatregelen getroffen. Na recente berichtgeving, volgen wij (...)

Lees verder

Bezoek ITEQ tijdens ESEF Maakindustrie 17 t/m 20 maart 2020

Geplaatst op 23 januari 2020

***UPDATE: In verband met het Corona virus is de ESEF Maakindustrie en Technishow verplaatst naar Maart 2022*** Op 17 tot en met 20 maart 2020 vindt de ESEF Maakindustrie plaats in de Jaarbeurs (...)

Lees verder

Mooie ontwikkelingen bij ITEQ Vietnam

Geplaatst op 16 december 2019

Một năm mới hạnh phúc! Een gelukkig nieuwjaar, dat betekent dit in het Vietnamees. Het Chinese nieuwe jaar is ook daar begonnen. We sluiten het jaar 2019 tevreden af en we kijken uit naar een (...)

Lees verder

‘Van plaatrendement naar planning als basis’

Geplaatst op 30 oktober 2019

ITEQ zet in op digitalisering van de werkprocessen. Dat maakte dat het bedrijf kon besluiten om bij de plaatbewerking niet langer te sturen op plaatrendement. In plaats daarvan is de focus gelegd (...)

Lees verder