Naar Vietnam voor de bouw van een studieruimte bij een weeshuis

Geplaatst op 28 september 2017
Delen
Naar Vietnam voor de bouw van een studieruimte bij een weeshuis

Zeven vrijwilligers, afkomstig uit de bouwwereld en woonachtig in Hoogland, vormen het Bouwteam Hoogland. Bouwen voor een goed doel is hun credo. Op 13 oktober a.s. vertrekken zij naar Vietnam, om mee te helpen bij de bouw van een studieruimte voor het weeshuis Mai-Nha. Een project wat Theo Tolboom zeer na aan het hart ligt.

Zo’n 200 km ten oosten van Ho Chi Min City in Vietnam ligt pal aan de kust het weeshuis Mai-Nha (spreek uit als “Man-jaah”), waarover wij in een eerdere editie van de Newsletter al schreven. Hier heeft Marc Witlox in 2010 een stichting opgericht en geld opgehaald voor de bouw en het runnen van een weeshuis. Het weeshuis omvat twee woningen en een administratief gebouw.

Jaarlijks worden door de stichting ongeveer 100 studiebeurzen uitgereikt aan kansarme jongeren uit de regio. “Er is een grote behoefte aan goed opgeleide managers, nu en zeker in de toekomst”, vertelt Theo Tolboom. “De meeste opleidingen zitten in de grote steden, maar in deze opkomende toeristische gebieden vind je ze nauwelijks. Met deze studiebeurzen biedt Marc een kans voor jongeren in de regio om opgeleid te worden tot een managementfunctie. Zo kan de regio zich uiteindelijk zelf gaan ontwikkelen.”

 

Studieruimte

Via Theo Tolboom van ITEQ Industries is het Bouwteam Hoogland in contact gekomen met de oprichter Marc Witlox. ITEQ heeft aan het weeshuis vorig jaar al bliksemafleiders en septictanks gedoneerd. “En als je ergens iets haalt waar weinig is moet je er ook iets brengen”, is het motto van Theo, doelend op de eigen productievestiging van ITEQ in Vietnam.

Momenteel is er behoefte aan een studieruimte. De vergunning is al toegewezen. Deze ruimte gaat gebruikt worden voor verschillende cursussen, o.a. computerkennis en Engels, voor het maken van huiswerk, muziek en voor andere creatieve activiteiten.

De studieruimte (zie bouwtekening) gaat € 30.000 kosten. Bouwteam Hoogland en ITEQ Industries slaan de handen ineen en hebben inmiddels al € 18.000 weten op te halen. De rest van het benodigde geld moet uit het reservepotje van de school komen.

Als de bouwploeg arriveert is de fundering reeds gestort en kunnen de handen uit de mouwen en begonnen worden met het opmetselen van de muren. Na deze week is er nog even tijd voor ontspanning en zal de hoofdstad Ho Chi Min City en de vestiging van ITEQ Vietnam aldaar worden bezocht.

Wilt u meer weten over Mai-Nha kijk dan op www.mai-nha.org

U kunt Bouwteam Hoogland financieel ondersteunen door geld over te maken naar:

“Stichting Mai-Nha”
Rabobank IBAN: NL83 RABO 0102221332; 
BIC: RABONL2U

O.v.v. Bouwteam Hoogland en de naam van de contactpersoon (Gerard, Johan, Bert, Chris, Henny, Cor of Theo).

Alvast bedankt!

Gerelateerd nieuws

ITEQ doet overname voor levering van TV Liften en frames

Geplaatst op 23 april 2019

Met ingang van 01-03-2019 heeft ITEQ Industries alle activiteiten van Breagle International overgenomen. Hieronder vallen onder meer de fabricage en verkoop van TV-Liften en frames. De (...)

Lees verder

Gerrit-Willem Westerink nieuwe algemeen directeur ITEQ Vietnam

Geplaatst op 01 april 2019

We zijn blij u te kunnen informeren dat op 1 januari 2019 jl. de heer Gerrit-Willem Westerink is aangetreden in de functie van algemeen directeur van onze fabriek ITEQ Vietnam Co., Ltd in Ho Chi (...)

Lees verder

Nieuwe projectie puntlasmachine

Geplaatst op 01 april 2019

Door ITEQ wordt continue gestreefd om voorop te lopen in haar markt en te voorzien in de behoeftes van haar klanten. Hierbij ligt de focus op automatisering, waarbij de kwaliteit hoog in het (...)

Lees verder

Slim construeren van plaatwerk

Geplaatst op 01 maart 2019

Door slim te construeren: Bespaart u materiaal en productie kosten; Verhoogt u de kwaliteit door betere maatvoering, pasvorm, positiebepaling en visueel uiterlijk van het product; (...)

Lees verder

ITEQ is klaar voor 2019 én de toekomst!

Geplaatst op 04 december 2018

Het jaar 2018 zit er weer bijna op Voor ITEQ Industries stond dit jaar in het teken van opstarten na de recente verhuizing eind 2017 van Amersfoort naar Nijkerk. Een verhuizing welke voor de (...)

Lees verder

Een extra kantbank begin 2019

Geplaatst op 04 december 2018

Om het jaar meteen maar goed te beginnen wordt er begin 2019 een extra kantbank bij ITEQ geïnstalleerd! Dat betekent nóg meer capaciteit op onze CNC afdeling, met deze uiterst nauwkeurige Amada 4 (...)

Lees verder