Nieuwe projectie puntlasmachine

Geplaatst op 01 april 2019
Delen
Nieuwe projectie puntlasmachine

Door ITEQ wordt continue gestreefd om voorop te lopen in haar markt en te voorzien in de behoeftes van haar klanten. Hierbij ligt de focus op automatisering, waarbij de kwaliteit hoog in het vaandel staat. Om deze reden heeft ITEQ geïnvesteerd in een nieuwe projectie puntlasmachine compleet met Bosch Rexroth controller.

De nieuwe projectie puntlasmachine is in staat om de verschillende materialen staal, RVS, staal verzinkt en aluminium te lassen. Voornamelijk de Bosch Rexroth UIR regeling is van toegevoegde waarde op de kwaliteit van de producten. De UIR regeling van Bosch Rexroth is een geavanceerd controlesysteem dat veelvuldig wordt toegepast in de automobiel industrie. Deze regeling kan niet vergeleken worden met een standaard middelfrequent lasbesturing.

De proces parameters worden bewaakt van het begin tot eind van de lastijd. De dynamische curve wordt continu geanalyseerd en in geval van afwijkingen zal er gepaste actie worden ondernomen door de lasbesturing.

Extra mogelijkheden en voordelen van de UIR regeling:

  • Secundaire spanning meten bij de elektrodes, op basis van deze informatie berekent de UIR-regeling wat de totale weerstand is en indien noodzakelijk regelt hij bij.
  • Dynamisch weerstand gedurende het lassen wordt berekend aan de hand van procesparameters stroom en spanning.
  • Energie balans van de lasspot wordt berekend.
  • Spatter detectie/compensatie (indien nodig verlengt UIR automatisch de lastijd).
  • Compensatie van storingen (bijv. slijtage elektroden): de afwijking van de proces waarden t.o.v. de referentie veroorzaakt door storingen wordt opgemerkt. Deze afwijkingen worden gecompenseerd door een combinatie van (stroom en lastijd).
  • Operatie tijdens de contact fase: bij de start van het lassen kunnen er bij het contactproblemen optreden als gevolg van: vervuiling tip oppervlakte, slecht passen van de te lassen onderdelen, vervuild oppervlakte va het materiaal- lijm tussen de sheets. De UIR-regeling detecteert de vertraging van het beging van de las, als gevolg van deze contactproblemen en (compenseert dit door de lastijd te verlengen).
  • Mogelijkheid van grafische weergave lasproces.

Gerelateerd nieuws

Geen zorgen! Wel vakantie, géén stilstand bij ITEQ!

Geplaatst op 22 juni 2020

Na het nemen van de zorgvuldige maatregelen in de huidige 1,5 meter samenleving is de productie van ITEQ ten alle tijden door blijven draaien. Mede door flexibel inspelen op de wensen en behoefte (...)

Lees verder

De maatregelen van ITEQ tegen het coronavirus

Geplaatst op 16 maart 2020

Om verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan heeft ITEQ in de afgelopen weken reeds verscheidene (interne) maatregelen getroffen. Na recente berichtgeving, volgen wij (...)

Lees verder

Bezoek ITEQ tijdens ESEF Maakindustrie 17 t/m 20 maart 2020

Geplaatst op 23 januari 2020

***UPDATE: In verband met het Corona virus is de ESEF Maakindustrie en Technishow verplaatst naar Maart 2022*** Op 17 tot en met 20 maart 2020 vindt de ESEF Maakindustrie plaats in de Jaarbeurs (...)

Lees verder

Mooie ontwikkelingen bij ITEQ Vietnam

Geplaatst op 16 december 2019

Một năm mới hạnh phúc! Een gelukkig nieuwjaar, dat betekent dit in het Vietnamees. Het Chinese nieuwe jaar is ook daar begonnen. We sluiten het jaar 2019 tevreden af en we kijken uit naar een (...)

Lees verder

Na een succesvol 2019 volgt een innovatief 2020!

Geplaatst op 20 november 2019

De laatste maand van het jaar is weer aangebroken, bij menig huishouden staat de kerstboom in de huiskamer en zo richting het einde van het jaar gaat half Nederland één of twee weken genieten van (...)

Lees verder

‘Van plaatrendement naar planning als basis’

Geplaatst op 30 oktober 2019

ITEQ zet in op digitalisering van de werkprocessen. Dat maakte dat het bedrijf kon besluiten om bij de plaatbewerking niet langer te sturen op plaatrendement. In plaats daarvan is de focus gelegd (...)

Lees verder