Nieuwe projectie puntlasmachine

Geplaatst op 01 april 2019
Delen
Nieuwe projectie puntlasmachine

Door ITEQ wordt continue gestreefd om voorop te lopen in haar markt en te voorzien in de behoeftes van haar klanten. Hierbij ligt de focus op automatisering, waarbij de kwaliteit hoog in het vaandel staat. Om deze reden heeft ITEQ geïnvesteerd in een nieuwe projectie puntlasmachine compleet met Bosch Rexroth controller.

De nieuwe projectie puntlasmachine is in staat om de verschillende materialen staal, RVS, staal verzinkt en aluminium te lassen. Voornamelijk de Bosch Rexroth UIR regeling is van toegevoegde waarde op de kwaliteit van de producten. De UIR regeling van Bosch Rexroth is een geavanceerd controlesysteem dat veelvuldig wordt toegepast in de automobiel industrie. Deze regeling kan niet vergeleken worden met een standaard middelfrequent lasbesturing.

De proces parameters worden bewaakt van het begin tot eind van de lastijd. De dynamische curve wordt continu geanalyseerd en in geval van afwijkingen zal er gepaste actie worden ondernomen door de lasbesturing.

Extra mogelijkheden en voordelen van de UIR regeling:

  • Secundaire spanning meten bij de elektrodes, op basis van deze informatie berekent de UIR-regeling wat de totale weerstand is en indien noodzakelijk regelt hij bij.
  • Dynamisch weerstand gedurende het lassen wordt berekend aan de hand van procesparameters stroom en spanning.
  • Energie balans van de lasspot wordt berekend.
  • Spatter detectie/compensatie (indien nodig verlengt UIR automatisch de lastijd).
  • Compensatie van storingen (bijv. slijtage elektroden): de afwijking van de proces waarden t.o.v. de referentie veroorzaakt door storingen wordt opgemerkt. Deze afwijkingen worden gecompenseerd door een combinatie van (stroom en lastijd).
  • Operatie tijdens de contact fase: bij de start van het lassen kunnen er bij het contactproblemen optreden als gevolg van: vervuiling tip oppervlakte, slecht passen van de te lassen onderdelen, vervuild oppervlakte va het materiaal- lijm tussen de sheets. De UIR-regeling detecteert de vertraging van het beging van de las, als gevolg van deze contactproblemen en (compenseert dit door de lastijd te verlengen).
  • Mogelijkheid van grafische weergave lasproces.

Gerelateerd nieuws

ITEQ doet overname voor levering van TV Liften en frames

Geplaatst op 23 april 2019

Met ingang van 01-03-2019 heeft ITEQ Industries alle activiteiten van Breagle International overgenomen. Hieronder vallen onder meer de fabricage en verkoop van TV-Liften en frames. De (...)

Lees verder

Gerrit-Willem Westerink nieuwe algemeen directeur ITEQ Vietnam

Geplaatst op 01 april 2019

We zijn blij u te kunnen informeren dat op 1 januari 2019 jl. de heer Gerrit-Willem Westerink is aangetreden in de functie van algemeen directeur van onze fabriek ITEQ Vietnam Co., Ltd in Ho Chi (...)

Lees verder

Slim construeren van plaatwerk

Geplaatst op 01 maart 2019

Door slim te construeren: Bespaart u materiaal en productie kosten; Verhoogt u de kwaliteit door betere maatvoering, pasvorm, positiebepaling en visueel uiterlijk van het product; (...)

Lees verder

ITEQ is klaar voor 2019 én de toekomst!

Geplaatst op 04 december 2018

Het jaar 2018 zit er weer bijna op Voor ITEQ Industries stond dit jaar in het teken van opstarten na de recente verhuizing eind 2017 van Amersfoort naar Nijkerk. Een verhuizing welke voor de (...)

Lees verder

Een extra kantbank begin 2019

Geplaatst op 04 december 2018

Om het jaar meteen maar goed te beginnen wordt er begin 2019 een extra kantbank bij ITEQ geïnstalleerd! Dat betekent nóg meer capaciteit op onze CNC afdeling, met deze uiterst nauwkeurige Amada 4 (...)

Lees verder

Moon Trees is de nieuwe innovatie op recreatiegebied!

Geplaatst op 01 oktober 2018

Moon Trees is de nieuwe innovatie op recreatiegebied! Moon Trees is een spannende real life game in het bos, een innovatie waar ook ITEQ trots haar bijdrage aan heeft gedaan. Je speelt tegen (...)

Lees verder