Nieuwe projectie puntlasmachine

Geplaatst op 01 april 2019
Delen
Nieuwe projectie puntlasmachine

Door ITEQ wordt continue gestreefd om voorop te lopen in haar markt en te voorzien in de behoeftes van haar klanten. Hierbij ligt de focus op automatisering, waarbij de kwaliteit hoog in het vaandel staat. Om deze reden heeft ITEQ geïnvesteerd in een nieuwe projectie puntlasmachine compleet met Bosch Rexroth controller.

De nieuwe projectie puntlasmachine is in staat om de verschillende materialen staal, RVS, staal verzinkt en aluminium te lassen. Voornamelijk de Bosch Rexroth UIR regeling is van toegevoegde waarde op de kwaliteit van de producten. De UIR regeling van Bosch Rexroth is een geavanceerd controlesysteem dat veelvuldig wordt toegepast in de automobiel industrie. Deze regeling kan niet vergeleken worden met een standaard middelfrequent lasbesturing.

De proces parameters worden bewaakt van het begin tot eind van de lastijd. De dynamische curve wordt continu geanalyseerd en in geval van afwijkingen zal er gepaste actie worden ondernomen door de lasbesturing.

Extra mogelijkheden en voordelen van de UIR regeling:

  • Secundaire spanning meten bij de elektrodes, op basis van deze informatie berekent de UIR-regeling wat de totale weerstand is en indien noodzakelijk regelt hij bij.
  • Dynamisch weerstand gedurende het lassen wordt berekend aan de hand van procesparameters stroom en spanning.
  • Energie balans van de lasspot wordt berekend.
  • Spatter detectie/compensatie (indien nodig verlengt UIR automatisch de lastijd).
  • Compensatie van storingen (bijv. slijtage elektroden): de afwijking van de proces waarden t.o.v. de referentie veroorzaakt door storingen wordt opgemerkt. Deze afwijkingen worden gecompenseerd door een combinatie van (stroom en lastijd).
  • Operatie tijdens de contact fase: bij de start van het lassen kunnen er bij het contactproblemen optreden als gevolg van: vervuiling tip oppervlakte, slecht passen van de te lassen onderdelen, vervuild oppervlakte va het materiaal- lijm tussen de sheets. De UIR-regeling detecteert de vertraging van het beging van de las, als gevolg van deze contactproblemen en (compenseert dit door de lastijd te verlengen).
  • Mogelijkheid van grafische weergave lasproces.

Gerelateerd nieuws

Optimaliseren van het S&OP proces zorgt voor nog meer rust en flexibiliteit

Geplaatst op 24 februari 2022

Als contract manufacturer werkt ITEQ voor OEM klanten op basis van lange termijn afspraken. Zeker in de huidige markt, waar de schaarste van materialen binnen de gehele supply chain zorgt voor (...)

Lees verder

ITEQ focust op verdere groei en sluit zich aan bij de WILVO Group

Geplaatst op 16 december 2021

De focus bij ITEQ ligt altijd op groei, samenwerking én resultaat. Aan die groei heeft ITEQ de afgelopen jaren op ongekende wijze gestalte gegeven. Met nieuwe huisvesting in Nijkerk, een hoge mate (...)

Lees verder

Sinterklaas is langs geweest bij ITEQ

Geplaatst op 15 november 2021

  [embed]https://vimeo.com/648609193[/embed]  

Lees verder

Power to the production

Geplaatst op 22 september 2021

Vanuit het thema '(Na) De pandemie: Hoe staat de Nederlandse industrie er nu voor?' Bron: Link Magazine, September 2021 Corona brengt bij ITEQ efficiencyslag in stroomversnelling De (...)

Lees verder

Vakantie maakt toch iedereen gelukkig?

Geplaatst op 25 mei 2021

Na een hectisch en onvoorspelbaar 2020 blijft ook 2021 weer vol verrassingen zitten. Desondanks kunnen we binnen ITEQ van een succesvol eerste halfjaar spreken. De KPI's laten zien dat #teamITEQ (...)

Lees verder

FIPG Seal - Wat zijn de voordelen?

Geplaatst op 25 mei 2021

Form-In-Place Gaskets (FIPG) worden al enkele decennia in de auto-industrie gebruikt. Veel toepassingen zijn in het aandrijflijnsysteem - motor en aandrijflijn. Dit omvat motorblok naar (...)

Lees verder