Nieuwe projectie puntlasmachine

Geplaatst op 01 april 2019
Delen
Nieuwe projectie puntlasmachine

Door ITEQ wordt continue gestreefd om voorop te lopen in haar markt en te voorzien in de behoeftes van haar klanten. Hierbij ligt de focus op automatisering, waarbij de kwaliteit hoog in het vaandel staat. Om deze reden heeft ITEQ geïnvesteerd in een nieuwe projectie puntlasmachine compleet met Bosch Rexroth controller.

De nieuwe projectie puntlasmachine is in staat om de verschillende materialen staal, RVS, staal verzinkt en aluminium te lassen. Voornamelijk de Bosch Rexroth UIR regeling is van toegevoegde waarde op de kwaliteit van de producten. De UIR regeling van Bosch Rexroth is een geavanceerd controlesysteem dat veelvuldig wordt toegepast in de automobiel industrie. Deze regeling kan niet vergeleken worden met een standaard middelfrequent lasbesturing.

De proces parameters worden bewaakt van het begin tot eind van de lastijd. De dynamische curve wordt continu geanalyseerd en in geval van afwijkingen zal er gepaste actie worden ondernomen door de lasbesturing.

Extra mogelijkheden en voordelen van de UIR regeling:

  • Secundaire spanning meten bij de elektrodes, op basis van deze informatie berekent de UIR-regeling wat de totale weerstand is en indien noodzakelijk regelt hij bij.
  • Dynamisch weerstand gedurende het lassen wordt berekend aan de hand van procesparameters stroom en spanning.
  • Energie balans van de lasspot wordt berekend.
  • Spatter detectie/compensatie (indien nodig verlengt UIR automatisch de lastijd).
  • Compensatie van storingen (bijv. slijtage elektroden): de afwijking van de proces waarden t.o.v. de referentie veroorzaakt door storingen wordt opgemerkt. Deze afwijkingen worden gecompenseerd door een combinatie van (stroom en lastijd).
  • Operatie tijdens de contact fase: bij de start van het lassen kunnen er bij het contactproblemen optreden als gevolg van: vervuiling tip oppervlakte, slecht passen van de te lassen onderdelen, vervuild oppervlakte va het materiaal- lijm tussen de sheets. De UIR-regeling detecteert de vertraging van het beging van de las, als gevolg van deze contactproblemen en (compenseert dit door de lastijd te verlengen).
  • Mogelijkheid van grafische weergave lasproces.

Gerelateerd nieuws

Na een succesvol 2019 volgt een innovatief 2020!

Geplaatst op 20 november 2019

De laatste maand van het jaar is weer aangebroken, bij menig huishouden staat de kerstboom in de huiskamer en zo richting het einde van het jaar gaat half Nederland één of twee weken genieten van (...)

Lees verder

‘Van plaatrendement naar planning als basis’

Geplaatst op 30 oktober 2019

ITEQ zet in op digitalisering van de werkprocessen. Dat maakte dat het bedrijf kon besluiten om bij de plaatbewerking niet langer te sturen op plaatrendement. In plaats daarvan is de focus gelegd (...)

Lees verder

Mai-Nha weeshuis kan rekenen op steun van ITEQ

Geplaatst op 16 oktober 2019

Al sinds ITEQ voet aan wal heeft gezet in Vietnam wordt ook de maatschappelijke betrokkenheid niet onder stoelen of banken geschoven. Zo is Theo Tolboom een aantal jaren geleden in contact gekomen (...)

Lees verder

Vierde lasrobot voor ITEQ geïnstalleerd

Geplaatst op 02 september 2019

Met de huidige groei van het bedrijf en in het kader van de verdere automatisering heeft ITEQ in de zomer haar vierde lasrobot geïnstalleerd. Deze Motoman lasrobot is vanaf september operationeel (...)

Lees verder

ITEQ presenteert ILOAD beladingscobot op de Metavak

Geplaatst op 29 augustus 2019

Op 8, 9 en 10 oktober zal ITEQ tijdens de Metavak haar ILOAD beladingscobot presenteren. Samen met Style CNC Machines zal ITEQ haar plaats innemen op het demoplein binnen het segment (...)

Lees verder

ITEQ doet overname voor levering van TV Liften en frames

Geplaatst op 23 april 2019

Met ingang van 01-03-2019 heeft ITEQ Industries alle activiteiten van Breagle International overgenomen. Hieronder vallen onder meer de fabricage en verkoop van TV-Liften en frames. De (...)

Lees verder