Optimaliseren van het S&OP proces zorgt voor nog meer rust en flexibiliteit

Geplaatst op 24 februari 2022
Delen
Optimaliseren van het S&OP proces zorgt voor nog meer rust en flexibiliteit

Als contract manufacturer werkt ITEQ voor OEM klanten op basis van lange termijn afspraken. Zeker in de huidige markt, waar de schaarste van materialen binnen de gehele supply chain zorgt voor veel verschuiving in de planningen, is het beheer van het S&OP proces cruciaal. Inmiddels is David Kamphorst in zijn nieuwe rol als S&OP Coördinator een belangrijke spil tussen klant en ITEQ. Maar wat houdt dit concreet in? Wat betekend dit voor de klant en wat levert dit op?

Het S&OP proces binnen ITEQ

Sales & Operations Planning is een afstemmingsproces tussen sales, operations, supply chain en finance. Doel is om de toekomstige vraag, de voorraad en de productiecapaciteit met elkaar in lijn te brengen opdat een optimaal resultaat wordt gehaald. Het optimum vinden tussen alle verkopen, de beschikbare capaciteit en materialen. Dit om te voldoen aan de klantvraag en daarbij optimaal gebruik te maken van alle resources.

Door de keuze voor één verantwoordelijke binnen het S&OP proces wordt er meer structuur gevormd tussen de verschillende afdelingen, de verbindende factor.  Het levert meer saamhorigheid op in de onderlinge communicatie, want ook dat is belangrijk voor een werkgever als ITEQ. De inspirerende werkomgeving moet voor plezier onder het personeel zorgen, wat uiteindelijk leidt tot de levering van fantastische producten en tevreden relaties.

Het uiteindelijke doel is het continue verbeteren van processen voor optimale prestaties:

  • Betrouwbaarheid in gemaakte afspraken;
  • Plezierige werksfeer;
  • Maximale bezettingsgraad;
  • Hoge productiviteit;
  • Proactieve gesprekken en werkzaamheden;
  • Hoge mate van flexibiliteit.

Daarnaast zal ook de communicatie aanzienlijk verbeteren en voor duidelijkheid zorgen:

  • Één aanspreekpunt voor nieuwe en lopende orders;
  • Één aanspreekpunt voor planningsvraagstukken;
  • Één aanspreekpunt voor de after sales.

 

Als je focust op resultaat zal je nooit veranderen.
Als je focust op verandering zal je resultaat oogsten!

 

David Kamphorst in zijn rol als S&OP Coördinator

Na ruim 3 jaar in een rol als verkoop binnendienst heeft David zijn werkzaamheden inmiddels verder uitgebreid tot S&OP Coördinator. Als verkoop binnendienst heeft David altijd nauw contact gehad met onze klanten vanaf binnenkomst van de order. Voor velen is David een aanspreekpunt met vragen over lopende orders. Daarmee heeft David zijn werkzaamheden nu verder uitgebreid; onderhoudt contacten met klanten over hun orderintake en analyseert daarbij de forecast. Door dagelijks nauw contact te hebben met de diverse productieafdelingen zal hij op een juiste manier voor ITEQ en haar klanten weten te anticiperen waar nodig.

David is simpel gezegd de spil binnen ITEQ tussen de verkoop, werkvoorbereiding, productie tot en met de uiteindelijke levering bij de klant. Door enerzijds nog meer contact te hebben met klanten en anderzijds ook meer betrokken te worden bij de productie zal dit naast één aanspreekpunt ook resultaat opleveren in de gestelde KPI’s. En het belangrijkste van alles; David heeft enorm veel zin in deze nieuwe uitdaging #teamITEQ.

Gerelateerd nieuws

Groeistrategie ITEQ mondt uit in veel strakkere planning en keuze voor de grotere oem’ers

Geplaatst op 25 oktober 2022

Bron: Link Magazine ITEQ is de laatste jaren fors gegroeid. Om de vraag van de grotere oem-klanten bij te benen heeft het flink geïnvesteerd in automatiseringshardware en digitalisering. Mede (...)

Lees verder

ITEQ focust op verdere groei en sluit zich aan bij de WILVO Group

Geplaatst op 16 december 2021

De focus bij ITEQ ligt altijd op groei, samenwerking én resultaat. Aan die groei heeft ITEQ de afgelopen jaren op ongekende wijze gestalte gegeven. Met nieuwe huisvesting in Nijkerk, een hoge mate (...)

Lees verder

Sinterklaas is langs geweest bij ITEQ

Geplaatst op 15 november 2021

  [embed]https://vimeo.com/648609193[/embed]  

Lees verder

Power to the production

Geplaatst op 22 september 2021

Vanuit het thema '(Na) De pandemie: Hoe staat de Nederlandse industrie er nu voor?' Bron: Link Magazine, September 2021 Corona brengt bij ITEQ efficiencyslag in stroomversnelling De (...)

Lees verder

Vakantie maakt toch iedereen gelukkig?

Geplaatst op 25 mei 2021

Na een hectisch en onvoorspelbaar 2020 blijft ook 2021 weer vol verrassingen zitten. Desondanks kunnen we binnen ITEQ van een succesvol eerste halfjaar spreken. De KPI's laten zien dat #teamITEQ (...)

Lees verder

FIPG Seal - Wat zijn de voordelen?

Geplaatst op 25 mei 2021

Form-In-Place Gaskets (FIPG) worden al enkele decennia in de auto-industrie gebruikt. Veel toepassingen zijn in het aandrijflijnsysteem - motor en aandrijflijn. Dit omvat motorblok naar (...)

Lees verder