Robotisering krijgt steeds meer menselijk gezicht

Geplaatst op 28 september 2017
Delen
Robotisering krijgt steeds meer menselijk gezicht

Prettig samenwerken met een robot!

ITEQ heeft onlangs geïnvesteerd in een volautomatische TIG lasrobot, een zogenaamde Cobot. Een zeer gebruikersvriendelijke en uiterst eenvoudig te programmeren robotarm, die ook nog eens veilig is in het gebruik. Op de foto’s is de nieuwe robotarm in bedrijf te zien.

Sinds enkele weken beschikt ITEQ Industries over een robotarm van Universal Robots, waarmee je als werknemer rechtstreeks kunt samenwerken, dankzij de grote mate van gebruikersvriendelijkheid. Een van de meest tastbare voordelen is dat je de robotarm zelf gemakkelijk kunt herprogrammeren en aanpassen via een portable touchscreen.

Aanleiding tot aanschaf van de Cobot vormde een verzoek van een klant om een geautomatiseerd TIG lasproces. Met deze robotarm was dit snel te realiseren.

Constante kwaliteit

In feite is de robotarm een “maatje” met een vaste hand, die superstrak kan lassen of andere lichte werkzaamheden kan uitvoeren. Maar hij kan bijvoorbeeld ook zorgen voor het volleggen van een ontbraammachine met producten die braamvrij moeten worden. De kwaliteit is altijd constant en voldoet daardoor aan alle normeisen.

Daar komt bij dat er geen hekken of ander afschermingen nodig zijn, wat de toegankelijkheid vergemakkelijkt. Door de ingebouwde krachtdetectie stopt de robot automatisch wanneer er een obstakel zijn pad kruist.

Eenvoudig op te schalen

ITEQ Engineering, waar deze cell is ontwikkeld, kan ook voor andere klantspecifieke turn-key projecten een dergelijke cell inzetten. Hierdoor kunnen wij nog sneller en flexibel inspelen op de klantvraag. Een ander groot voordeel is dat bij een grotere vraag het aantal robotsystemen simpel is op te schalen. Of bij een andere toepassing snel te herprogrammeren.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw product?
Laat u eens bijpraten over de mogelijkheden of maak een afspraak om eens te komen kijken!

Gerelateerd nieuws

ITEQ doet overname voor levering van TV Liften en frames

Geplaatst op 23 april 2019

Met ingang van 01-03-2019 heeft ITEQ Industries alle activiteiten van Breagle International overgenomen. Hieronder vallen onder meer de fabricage en verkoop van TV-Liften en frames. De (...)

Lees verder

Gerrit-Willem Westerink nieuwe algemeen directeur ITEQ Vietnam

Geplaatst op 01 april 2019

We zijn blij u te kunnen informeren dat op 1 januari 2019 jl. de heer Gerrit-Willem Westerink is aangetreden in de functie van algemeen directeur van onze fabriek ITEQ Vietnam Co., Ltd in Ho Chi (...)

Lees verder

Nieuwe projectie puntlasmachine

Geplaatst op 01 april 2019

Door ITEQ wordt continue gestreefd om voorop te lopen in haar markt en te voorzien in de behoeftes van haar klanten. Hierbij ligt de focus op automatisering, waarbij de kwaliteit hoog in het (...)

Lees verder

Slim construeren van plaatwerk

Geplaatst op 01 maart 2019

Door slim te construeren: Bespaart u materiaal en productie kosten; Verhoogt u de kwaliteit door betere maatvoering, pasvorm, positiebepaling en visueel uiterlijk van het product; (...)

Lees verder

ITEQ is klaar voor 2019 én de toekomst!

Geplaatst op 04 december 2018

Het jaar 2018 zit er weer bijna op Voor ITEQ Industries stond dit jaar in het teken van opstarten na de recente verhuizing eind 2017 van Amersfoort naar Nijkerk. Een verhuizing welke voor de (...)

Lees verder

Een extra kantbank begin 2019

Geplaatst op 04 december 2018

Om het jaar meteen maar goed te beginnen wordt er begin 2019 een extra kantbank bij ITEQ geïnstalleerd! Dat betekent nóg meer capaciteit op onze CNC afdeling, met deze uiterst nauwkeurige Amada 4 (...)

Lees verder