Smart Industry

ITEQ werkt volgens het principe van Smart Industry. Dat betekent dat wij op maat produceren, van hoge kwaliteit en precies genoeg. Daarbij streven we naar Zero Defect als het om kwaliteit gaat. Dit redden we niet alleen met hard werken, maar vooral door het slim te doen. Gelukkig zit dat in onze genen!

Snelheid en flexibiliteit zijn de kernbegrippen van Smart Industry. Of het nu gaat om de sterk wisselende klantvraag, toenemende flexibiliteit, steeds kortere levenscycli, veel vernieuwingen of revisies en snelheid in nieuwe ontwikkelingen. Het vraagt allemaal om een effectieve aansturing van de fabriek. ITEQ sluit aan bij de strategische ontwikkelingen van ‘Industrie 4.0’. Kleine sessies en enkel stuks zijn kenmerkend voor onze klanten van morgen.

Hoe pakken wij uw klantorder aan?

  • Bij ITEQ Engineering komt er de vraag om een product te designen en te engineeren. De producten ontwerpen en tekenen we in het programma Solid Works. Deze files slaan we op in een digitale kluis (PDM systeem).
  • Als dit tot een productieopdracht leidt, worden de Solid Works files als werkinstructies geïmporteerd in ons zogeheten ERP pakket. Deze werkinstructies zijn de basis voor onze planning, inkoop, bewerkingen en uitbesteed werk.
  • Met onze Amada CAD CAM software worden de snij- en zet-files automatisch gegenereerd. De planning stuurt ook ons FMS systeem aan.
  • De orderpicker krijgt digitale instructies en zorgt ervoor dat de benodigde materialen bij elkaar gebracht worden.
  • Als de productie klaar is, verschijnt er automatisch een pakbon, een factuur en een voor-/nacalculatie.
  • Op de CNC snij- en ponstijden wordt desgewenst de nagecalculeerde tijd gecorrigeerd.

Lean manufacturing

Bekijk item

Shopfloor control

Bekijk item