Finishen

Delen
Finishen

Aan de randen van nieuw geproduceerde metalen onderdelen zitten vaak oneffenheden of scherpe kanten. Het verwijderen van deze oneffenheden wordt ontbramen, afbramen, of het breken van scherpe kanten genoemd. Er zijn verschillende technieken om dit te doen. Tevens heeft ITEQ zich gespecialiseerd in het finishen van RVS op de langbandschuurmachine.

Ontbramen

De Timesavers machines ontbramen door middel van een borstelsysteem, waar meerdere borstels tegen elkaar inwerken. Hierdoor worden scherpe randen en oneffenheden weggeslepen. Dit komt ten goede van het uiterlijk van het metaal, maar het draagt ook bij aan de veiligheid en de functionaliteit. De producten krijgen een richtingloos, gematteerd oppervlak (no-way finish), ideaal voor halffabricaten! Ook kan met de ingebouwde flappenborstels verzinkte en/of gefoliede plaat ontbraamt worden, zonder de zinklaag/folie weg te nemen.

Breedte Hoogte Type bewerking
Timesavers 42-serie 1350 mm 100 mm Schuurband en roterende borstel

Trommelen

Naast de grindingmaster beschikt ITEQ ook over een trommelmachine. Deze Rösler trommelmachine ontbraamt de producten door middel van keramische steentjes, waarbij water en een compound worden toegevoegd voor een betere lossing van het slijpsel van de stenen en ter bescherming van het product. Hierbij wordt ook de eventuele oxidehuid van het snijden verwijderd voor een betere hechting van bijvoorbeeld een poedercoating.

Breedte Lengte Type bewerking
Rösler Rotary vibrator R 420 EC 250 mm 250 mm Ontbramen

Slijpen

Een Kuhlmeyer langbandschuurmachine is een ideale machine waarmee zéér effectief lasnaden verwijderd kunnen worden en een finishing aangebracht kan worden. Met dit schuurbeeld kan gevarieerd worden tot elk gewenste finishing in oppervlakte. De schuurband laat zich makkelijk kantelen zodat ook 3-dimensionale producten perfect zijn te bewerken. Naast een hogere kwaliteit van afwerking is meestal ook een veel kortere bewerkingstijd mogelijk.

Terug naar diensten